EDMR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een bewezen effectieve behandelvorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring waar ze slachtoffer van zijn. Te denken is aan een ernstige ziekte, een auto-ongeval, een overval of seksueel geweld. Maar het kan ook het gevolg van verlieservaring zijn. Te denken aan verlies van werk of verlies van een geliefde. Uit recente onderzoeken blijkt dat bijvoorbeeld het behandelen van angsten en fobieën met EMDR ook effectief kan zijn. 

Wanneer je vastloopt in de verwerking kan het ervoor zorgen dat je je anders voelt, gedraagt, anders denkt en reageert op je omgeving. Waarschijnlijk merk je zelf dat je je niet goed voelt of je omgeving geeft dit aan. Je realiseert je wellicht niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met een onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt. Daardoor heb je last van verschillende klachten, zoals stemmingsklachten of slaapproblemen.  

EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen. 

Bron: www.emdr.nl 

Ben je na het lezen van de informatie nieuwsgierig geworden, neem dan gerust contact met mij op.

Contact

Wens je contact met mij op te nemen, vul dan onderstaand formulier in, mail naar info@praktijk-tvm.nl of bel naar 06 81461080