Schematherapie

Omdat ik in mijn praktijk Van Malenstein kortdurende behandelingen aanbied, is een volledige schematherapie niet mogelijk, want dat is in essentie een langdurende behandeling. Schema therapeutische oefeningen kunnen wel geïntegreerd worden in uw behandeling. Te denken aan meer ervaringsgerichte oefeningen. Deze oefeningen kunnen namelijk helpend zijn bij het doorbreken van vastgeroeste patronen.

Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en te veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken. Daardoor ga je je beter voelen en dingen anders doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert er op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zal je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren. Je kunt schematherapie in verschillende vormen krijgen: individueel, in een groep of een combinatie van beide.

Bron: www.schematherapie.nl

 

Ben je na het lezen van de informatie nieuwsgierig geworden, neem dan gerust contact met mij op.

Contact

Wens je contact met mij op te nemen, vul dan onderstaand formulier in, mail naar info@praktijk-tvm.nl of bel naar 06 81461080