Werkwijze

In mijn praktijk maak ik gebruik van effectieve gespreksbehandelmethoden voor psychische stoornissen en problemen. De behandelinvulling wordt in samenspraak met mijn client op maat gemaakt.

In essentie worden de behandelingen al wandelend in het Delftse hout geboden. Dat ligt tussen Delft, Den Haag, Nootdorp en Pijnacker in. Bij (erg) slecht weer kan het ook online. De reden, waarom de behandeling in de buitenlucht plaatsvinden, is simpel: bewegen in de natuur verbetert de mentale- en fysieke gezondheid.

Het doel van de gesprekken is de psychische klachten te verminderen of beter hanteerbaar te maken. Het resultaat is afhankelijk van de aard en de ernst van de problemen en je eigen mogelijkheden en inzet. Een geslaagde behandeling garandeert niet dat je klaar bent in je ontwikkelproces of dat je de rest je leven geen klachten meer ervaart.

Supervisie- en leertherapie

Tijdens de supervisie werk ik samen met jou aan concrete leerdoelen. We houden rekening met jouw persoonlijke ontwikkelplan. We oefenen samen, reflecteren en de focus ligt op de kracht die jij hebt als therapeut. Om je doelen op te stellen kan je gebruik maken van het competentie-profiel van de VGCT. Samen leggen we de afspraken vast in een supervisie overeenkomst.

Leertherapie is bedoeld om te leren reflecteren op je eigen belevingen en handelen als therapeut. Tijdens leertherapie leer je je eigen reacties op problemen van cliƫnten te onderzoeken, wat van jou is en wat van de client. Je ervaart hoe de rol is van de client, hoe kwetsbaar zijn positie is. Als leertherapeut streef ik er naar je in dat proces te ondersteunen en compassie te hebben voor je eigen worstelingen in vaak complexe situaties met cliƫnten.

Voor verdere informatie zie onderstaande documenten: